Biti na Zlataru naš gost, znači da ćete imati priliku da upoznate i osetite duh netaknute prirode, spoj kulture i tradicije, i ponesete najbolje kombinacije svega toga – gastronomiju.

Komarani se nalaze na predivnoj lokaciji i pružaju mogućnost svim našim gostima da obiđeu kako meandre i kanjon Uvca tako i ostala jezera – Uvačko, Zlatarsko i Radoinjsko jezero. Sva jezera imaju uređene plaže i izletišta za posetioce. U ponudi Vam je dostupan čamac u vlasništvu kuće. Jezera nude mogućnosti za plivanje, pecanje, posmatranje ptica i vožnju čamcima.

Nezaobilaznu destinaciju predstavlja i Ušački pećinski sistem koga čine Ledena i Uvačka pećina kao i jama Bezdan koje su međusobno povezane kanalima dužine oko 6,2km. Ovo je najduži pećinski sistem u Srbiji. Pećine se mogu posetiti u organizaciji lokalnih rendžera i vodiča.

Posebnu turističku vrednost predstavljaju kulturno-istorijski spomenici. Naročito se ističu crkve – Crkva u Peti ( sagrađena za jednu noć), crkva u Kućanima ( iz XVIII veka), crkva u Radijevićima ( podignuta 1808.godine), Manastir Dubnica iz XVIII veka. Zatim varoška dzamija iz XIX veka i Kajmakamija – Bela golubica koju su Turci ostavili kao karakteristiku islamske arhitekture sa kraja XIX veka. Danas je Kajmakamija zgrada Zavičajnog muzeja, biblioteke i turističke organizacije. Dostupna i otvorena za posetioce. Posebnu vrednost predstavlja Etno selo Štitkovo koje je bilo sedište moćnih knezova Raškovića i danas je to pravi muzej pod otvorenim nebom: crkve, kuće i škola su očuvale autentičnost iz druge polovine XIX veka.

Gastronomija ovog područja može se na pravi način osetiti samo na selu i na čistom vazduhu. Buđenje uz cvrkut ptica, umivanje planiskom vodom i doručak u bašti naše kuće. Domaći specijaliteti poput Zlatarskog sira sa zaštićenim geografskim poreklom, heljdopita od zlatarske heljde, kačamak sa zlatarskim kajmakom od brašna mlevenog na vodenici, domaća pršuta i topao mešani hleb, samo su deo naših planisnkih obroka. Nigde trave ne mirišu kao na Zlataru i nigde med nije tako dobar kao ovde. Ako nam ne verujete, dodjite da se sami uverite!